Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس اصفهان، ما جوانان گام دوم انقلاب، روزهای پرالتهاب و سراسر شور و هیجان و شجاعت زمستان ۵۷ را به یاد نمی‌آوریم و به ناچار برای درک آن روزها متوسل به اسناد و مصاحبه‌هایی می‌شویم که از پیشگامان انقلاب و یا از طرف مقابل، یعنی اسناد ساواک به جا مانده است.

دکه‌های خالی از روزنامه اصفهان

تقویم انقلاب اسلامی به ۱۲ بهمن و بازگشت امام امت به میهن رسید و آن‌طور که پیشگامان این راه برایمان تعریف کرده‌اند، هیچ‌یک از روزنامه‌هایی که خبر ورود امام به ایران را درج کرده بودند روی دکه‌های روزنامه‌فروشی اصفهان باقی نماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم با در دست داشتن روزنامه، خبر ورود امام به ایران را به گوش هم می‌رساندند و طولی نکشید که سراسر میدان امام تا خیابان سپه، خیابان چهارباغ و میدان انقلاب مملو از جمعیتی شد که برای جشن ورود رهبر نهضت انقلابی ایران به کشور آماده می‌شد.

شهر آذین بسته شد و مردم نیز خود را برای استقبال با شکوه از رهبر کبیر انقلاب ایران آماده کردند؛ در این میان دانشگاه اصفهان، نیز به مرکز انقلابی اصفهان تبدیل شده بود؛ مرکزی که همه فعالیت‌های آن زیرزمینی و با احتیاط فراوان، اما با شور و اشتیاق بسیاری به گوش مردم می‌رسید و آن‌ها را برای ادامه راه انقلاب آماده می‌کرد.

سفر ۱۰۰ اتوبوس از اصفهان به تهران در روز بازگشت امام به کشور

آن روزها حدود ۱۰۰ اتوبوس از اصفهان به تهران رفته بودند و در این زمان بود که بختیار فرودگاه تهران را مسدود کرد، اما جمعیت زیادی از مردم به حمایت از امام خمینی برخاستند.

در این مراسم علاوه بر سخنران آن که یک دانشجوی اصفهانی به نام شاهنوش بود، تلاوت آیات قرآن را هم محمد اصفهانی که توسط حمید شاهنگیان برای تلاوت قرآن هنگام ورود خمینی به فرودگاه مهرآباد انتخاب شده بود، برعهده داشت.

درواقع به غیر از اجرای مراسم و نقش‌ها و مسوولیت‌های مهمی که اصفهانی‌ها در مراسم استقبال داشتند، در قسمت حفاظت و پشتیبانی هم این مردمان اصفهان بودند که بار بزرگی را به دوش کشیدند.

مرتضی آرسته که آن زمان مسوولیت جامعه معلمان را برعهده داشت و از پیشگامان انقلاب اسلامی به شمار می‌رود در این باره تعریف می‌کند: در روزهای منتهی به بازگشت امام خمینی (ره) به کشور، ستاد استقبال از ورود حضرت امام خمینی(ره) در تهران و با مسوولیت شهیدان بهشتی، مفتح و باهنر تشکیل شد، اعضای این ستاد که با ما مدام در ارتباط بودند، از ما خواستند که برای استقبال از امام (ره) به تهران برویم.

 

وی یادآور می‌شود: ما هم ۲۰ اتوبوس از جامعه معلمان را راهی کرده و در مهدیه تهران مستقر شدیم، البته ۸ روزی آن‌جا بودیم ولی آقا موفق به حضور در کشور نمی‌شدند.

آرسته تعریف می‌کند: تا اینکه شب ۱۲ بهمن اعلام شد، حضرت امام (ره) فردا به طور قطعی و صد در صد وارد تهران می‌شوند، خدا می‌داند آن شب در تهران چه خبر شد و چقدر همه خیابان‌ها و کوچه‌ها دیدنی بود، تمام جوانان آن شب تا صبح، با اشک چشم خیابان‌ها را برای ورود امام شستند و جایی نبود که گلی زده نشود.

انتظامات بهشت زهرا به اصفهانی‌ها محول شد

پیشگام انقلاب اسلامی عنوان کرد: ستاد استقبال از ورود حضرت امام خمینی(ره)، وظیفه انتظامات و نظم‌بخشی منطقه حساس بهشت زهرا را به دست اصفهانی‌ها داده بود و این گونه شد که جامعه معلمان اصفهان، انتظامات سرتاسر خیابان بهشت زهرا و خود بهشت زهرا را به دست گرفته بود.

وی اضافه می‌کند: از همان ابتدا، سیل جمعیت انتظامات را با خودش برد و موقع سخنرانی آقا هم آنچنان محافظتی در کار نبود، آن موقع بود که من به این حرف رسیدم؛ اگر خدا بخواهد می‌تواند، شیشه را بغل سنگ نگه می دارد. 

آرسته می‌گوید: با این که تمام جمعیت پر از ساواکی و ضد انقلاب بود ولی حضرت امام خمینی (ره) را خدا حفظ کرد وگرنه احتمال وقوع هر اتفاقی برای ایشان وجود داشت.

این پیشگام انقلاب اسلامی با یادآوری اینکه در آن زمان مردم بر سر در دانشگاه تهران تجمع کردند و شعار سردادند که «وای به حالت بختیار اگر خمینی دیر بیاد»، تعریف می‌کند: علما هم در مسجد دانشگاه تهران تحصن کرده بودند و نسبت به سد راه امام خمینی (ره) برای ورود به ایران معترض بودند.

وی اظهار می‌کند: جوانان ۳۳ کیلومتر از خیابان‌های تهران تا فرودگاه را رفت و روب کرده و عاشقانه منتظر دیدار امام(ره) بودند، زیرا امام ۱۵ سال از این مردم دور بود و نهایتا ۱۲ بهمن امام وارد ایران شدند.

سخنرانی یک دانشجوی اصفهانی مقابل امام در مراسم استقبال

آرسته می‌گوید: برای استقبال از امام خمینی(ره) ۴ نفر کاندید شده بودند و فردی که از امام استقبال کرد فردی به نام آقای شاهنوش دانشجوی اصفهانی بود‌.

استاد پرورش که از مبارزین بزرگ انقلاب بوده است، در ایام ورود امام(ره) به ایران زندان بود، آرسته که با مرحوم پرورش در هنرستانی درخیابان فروغی اصفهان همکار بوده تعریف می‌کند: ایشان مدرس ادبیات و من هم شیمی تدریس می کردم، من شاهد بودم که دانش آموزان برای آزادی وی شعار " ندای ما به ارتش آزادی پرورش" را سر می دادند.

پیشگام انقلاب اسلامی عنوان می‌کند: اکثر مراسم‌هایی که در اصفهان برگزار می‌شد را استاد پرورش سخنرانی می‌کرد و با بیان تاثیرگذار خود نقشی مهم ایفا می‌کرد، با حضور در مرکز اخبار، خبرهای تازه را به دوستان می‌رساندیم.

وی از نحوه مخابره اخبار در آن روز می‌گوید: پس از ورود امام(ره) به ایران با توجه به اینکه مرکز خبر جایی بود که ایشان حضور داشتند من هم تا ۲۲ بهمن ماه در تهران بودم و اخبار دست اول را به دوستان می رساندم.

آرسته با اشاره به تجدید بیعت های اقشارمختلف جامعه با امام(ره) بیان کرد: این روندی بود که هر روز قشری از مردم با ایشان بیعت می‌کردند؛ روزی بود که «همافرها» به صورت رسمی به دیدار امام(ره) آمدند و به شکل رسمی مقابل ایشان رژه رفتند و عکس این مراسم در روزنامه کیهان به چاپ رسید که بختیار می‌گفت این عکس مونتاژی است.

این پیشگام انقلاب اسلامی می‌گوید: در آن زمان جوانان به وسیله موتور اخبار را در سطح شهر پخش می کردند و خبری که از بیت رهبری اعلام می شد، جوانان به سرعت آن را در شهر پخش می کردند.

انتهای پیام/۶۳۱۱۹/آ/

منبع: فارس

کلیدواژه: انقلاب اصفهان مراسم استقبال از امام ۱۲ بهمن اصفهان اصفهان سال ۵۷ 22 بهمن 12 بهمن پیشگام انقلاب اسلامی بازگشت امام امام خمینی بهشت زهرا حضرت امام ورود امام امام ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۹۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به رییس سازمان خصوصی‌سازی گفتم جزء فرهیخته‌ترین‌ها هستی بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا و... آمده‌اند

عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس دوره یازدهم مجلس از خاموش شدن تریبون نمایندگان گرفته تاعدم اعلام وصول استیضاح‌ها، مورد انتقاد قرار گرفت اما برخی از نمایندگان با اوج‌گیری این انتقادات در آستانه شروع به کار دوره دوازدهم مجلس مخالفند و به توصیه رهبری اشاره می‎کنند که گفتند: «شیرینی این انتخابات را به کام مردم تلخ نکنید.»

به گزارش هم میهن، این سخنان شاید شدت این اظهارنظرها که گاهی موجب تخریب می‎شود، کاهش داده اما تندروی‌ها همچنان ادامه دارد و به نظر می‎رسد نقد تند و تیز هیئت‌رئیسه فعلی به قصد رسیدن به هیئت‌رئیسه بعدی در حال انجام است و آنان که در هیئت‌رئیسه فعلی هستند با انداختن تقصیر به گردن رئیس مجلس، خود را از این اتهامات مبرا می‎کنند.

احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در گفت‌وگو با هم‎میهن به نقد عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس پرداخته‎است که در ادامه می‎آید:

این تحلیل وجود دارد که برخی با انتقادات تند و تیز از هیئت‌رئیسه از تریبون مجلس به‌دنبال آن هستند که کرسی‌های هیئت‌رئیسه مجلس بعدی را کسب کنند. عملکرد هیئت‌رئیسه را در دوره یازدهم مجلس چگونه ارزیابی می‌کنید؟

سخنگوی وقت شورای نگهبان در سال ۱۴۰۰ گفت: «مردم در انتخابات شرکت کنند یا خیر، در مشروعیت انتخابات تاثیری نخواهد داشت.» یعنی انتخاباتی با پشتوانه ۴۰ درصدی مشارکت مردم با انتخابات ۸۰ درصدی تفاوتی ندارد. این نوع نگاه حکمرانی ما به انتخابات است و مردم محلی از اعراب در سیاست و اقتصاد ندارند. اردیبهشت امسال یک‌سال از موضوع دریافت خودروهای شاسی‌بلند می‌گذرد. خطاب من به هیئت‌رئیسه بود و سوال کردم که دریافت این خودروها با استیضاح وزیر چه نسبتی دارد؟

یک‌سال از این سوال می‌گذرد و با وجود مستندات دقیقی که ارائه شد، میکروفن نماینده‌ای که این موضوع را اعلام کرد بسته، دادگاهی و به یک‌سال زندان محکوم شد. اما هیچ گزارشی از جانب هیئت‌رئیسه به مردم داده نشد درحالی‌که مردم با اعلام موضوع خودروهای شاسی‌بلند با ابهاماتی روبه‌رو شدند. این برای ارزیابی عملکرد هیئت‌رئیسه و حتی مجلس کافی است.

پس با این مورد که مطرح کردید از نگاه شما عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس بد بوده است؟

مجلس با اعلام این خبر با یک اتهام روبه‌رو شده بود. نمایندگان باید از مجلس می‌خواستند که از شأن مجلس و نمایندگان در چنین شائبه‌ای دفاع کند. چطور وقتی موضوع استعفای نادران اعلام وصول نمی‌شود جلوی تریبون مجلس تحصن می‌کنند و تا آخر جلسه اعلام وصول استعفای خود را می‌گیرند. چرا نمایندگان مجلس که در مظان چنین شائبه‌ای قرار گرفتند چنین مطالبه‌ای از هیئت‌رئیسه نداشتند؟

این دلیل بر نقد عملکرد همه مجلس و نه‌فقط هیئت رئیسه است، به گفته شما هیچ کسی مطالبه‌ای در این زمینه نداشته‎است؟

فقط نوری‌قزلجه و صباغیان پس از آنکه میکروفن من بسته شد، به این موضوع معترض شدند. رئیس مجلس نیز گفت: «مصوبه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان است.» کدام ماده قانونی به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان اجازه می‌دهد که سامانه نماینده مردم به مدت ۴۰ روز بسته شود؟

علاوه بر این موضوعی که شما به‌عنوان نقد به عملکرد هیئت‌رئیسه مطرح کرده‎اید، یکی از انتقاداتی که به هیئت‌رئیسه می‎شود، ورود قطاری ۴۰-۳۰ نفره به مجلس است. چقدر موضوع ورود اتوبوسی و قطاری افراد به مجلس را قبول دارید؟

شاید بیش از این تعداد وارد مجلس شده‌اند. جماعتی از شهرداری وارد مجلس شده‌اند و در ساختار مجلس مسئولیت و پست گرفته‌اند. این افراد از سازمان میادین میوه و تره‌بار، تاکسیرانی، بهشت‌زهرا (س)، اتوبوسرانی و… به مجلس آمده‌اند و در نهاد اصلی جمهوری اسلامی پست گرفته‌اند.

این موضوعات، مطمئناً مرتبط با ماه‎های اخیر نیست، چرا نمایندگان در ماه‎های آخر و حتی روزهای پایانی عمر مجلس یازدهم این انتقادات را مطرح می‌کنند؟

هر کسی به انگیزه خاص خود به این موضوعات می‌پردازد. اما من در مناظره با رئیس سازمان خصوصی‌سازی موضوع ورود افراد به مجلس را مطرح کردم و گفتم که شما صاحب چه فضیلتی هستی که این حجم از ثروت کشور به دست‌تان سپرده شده است؟ البته شما جزو فرهیخته‌ترین‌ها هستید بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا (س)، تاکسیرانی و… آمده‌اند. او در مقام پاسخگویی گفت: «جواب ایشان را رهبری باید بدهد.» و جلوی چشم مردم مناظره تلویزیونی را ترک کرد. من اعلام کردم این فرد تاکنون یک آپارتمان در عمرش فروخته که ما ۹ هزار ملک بزرگ دولت را به او سپردیم تا بفروشد؟

دیگر خبرها

  • به رییس سازمان خصوصی‌سازی گفتم جزء فرهیخته‌ترین‌ها هستی بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا و... آمده‌اند
  • ترجیح اتوبوس‌های برقی برای چیست؟
  • (ویدیو) سنگ قبر ۴۵۰ میلیون تومانی در بهشت زهرا
  • سنگ قبر ۴۵۰ میلیون تومانی در بهشت زهرا +ویدئو
  • نمایشگاه کتاب تهران امروز آغاز به کار می کند
  • سنگ قبر ۴۵۰ میلیون تومانی در بهشت زهرا(س)!
  • قابل توجه مسافران حج؛ ورود این موارد به خاک عربستان ممنوع است
  • طرح ممنوعیت ورود موتورسیکلت به بازار اصفهان اجرا شد
  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس